Тернопільсько-Зборівська архиєпархія долучилася до Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру»

Майже весь квітень священнослужителі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії разом із молоддю висаджували декоративні, хвойні та листяні дерева. Такі заходи вже стали доброю традицією і знаком солідарності з природоохоронними державними структурами, які разом із церквою закликають підтримати безтермінову Всеукраїнську екологічну акцію «Посади дерево миру», передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Така консолідація сил є виразним прикладом відкритості Католицької Церкви до болючих проблем суспільства, яке потребує глибокого екологічного навернення задля порятунку Божого створіння. Христова установа, слідуючи голосу свого архипастиря Папи Франциска, намагається словом і ділом сповнити Його заклик й активно протидіяти всім екологічним недугам світу: «Усі ми можемо співпрацювати як знаряддя Бога для збереження створіння відповідно до власної культури, досвіду, ініціатив і талантів» (Laudato Sі’ 14).

Місцевий референт з питань екології о. Василь Шафран разом із о. Василем Мицем забезпечили отців-деканів посадковим матеріалом, який пізніше був розданий у деканатах. Священнослужителі та молодь висадили понад 2 000 саджанців, які мають стати не лише окрасою храмів чи місцевості, а й екологічним внеском для збереження та розквіту нашого спільного Дому – Землі.