"Досягти нульових викидів до 2050 року": у Байдена назвали одним із найскладніших викликів світовій безпеці зміни клімату

Спецпосланник президента США з питань клімату Джон Керрі назвав одним із найскладніших безпекових викликів глобальне потепління

Про це Керрі заявив під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

"Зміни клімату є питанням безпеки, і фактично, є одним із найскладніших викликів безпеці, які стояли перед нами будь-коли", - сказав Керрі.

Спецпосланник президента США з питань клімату наголосив, що це проблема має комплексний характер: ідеться про енергетичну, економічну, продуктову та фізичну безпеку.

Керрі нагадав, що трьома роками раніше вчені назвали граничним показником поступового нагрівання планети впродовж 12-ти років, який не можна в жодному разі перевищувати, щоби уникнути драматичних наслідків - 1,5°C.

Заращ, за словами представника США, людство переживає вирішальне десятиріччя й має суттєво знизити шкідливі викиди в атмосферу.

"Ми повинні посилити наші амбіції, оскільки нам треба довести свою роботу до кінця", - сказав Керрі.

Представник США додав, що міжнародна спільнота повинна розробити дорожню карту для забезпечення різкого прогресу в збереженні екології.

"І що ми конкретно маємо зробити - це досягти нульових викидів до 2050 року", - підсумував Керрі.

Картинка взята звідти

Джерело: Еспресо