У Ямниці учні катехитичної школи виготовляли Стрітенські свічки

“Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони,
бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі”.
( Мт. 5.16)

У суботу 6 лютого, з благословення пароха митрофорного протопресвітера о. Богдана Куриліва, при парафії Святого Миколая с. Ямниця зібралися діти разом із катехитом п. Ольгою Рожак, щоби спільними зусиллями виготовити свічки до свята Стрітення Господнього у еко-стилі з натуральних та екологічно чистих матеріалів, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Діти власноруч скручували свічки з вощини, які пахнуть медом, та з радістю декорували їх, використовуючи природній матеріал, такий як гілочки туї, ялинки та самшиту. Також учасники майстер класу використовували різноманітні декоративні стрічки та нитки для оформлення Стрітенської свічки.

Даний майстер клас дозволив кожному зануритися в чарівний Богом сотворений світ і долучитися до створення свічки своїми руками, щоб зробити свій яскравий і неповторний шедевр. Вечір пройшов непомітно, але цікаво і з користю, оскільки спільно молилися та колядували.

“Потрібно розуміти, що не сама свічка має силу, а молитва біля цієї свічки стає сильнішою, бо свічка є освячена спільною молитвою у Божому храмі. Тому, коли хтось молиться при Стрітенській свічці, то молиться із цілою Церквою, яка освячує цю свічку, щоб наша молитва була вислухана Господом – зазначив о. Ярослав Рожак.