Вітаємо абсолютного переможця Екологічної вікторини «Тиждень з Laudato Si»!

В останній день Всесвітньої ініціативи «Тиждень Laudato Si», який проходив від 16 до 24 травня 2020 р. з нагоди п’ятої річниці першої в історії екологічної Енцикліки, Бюро УГКЦ з питань екології провело розіграш головного призу ековікторини «Тиждень з Laudato Si».

Після спільної молитви, на початку розіграшу, який відбувався онлайн на платформі Zoom, присутніх привітав керівник Бюро УГКЦ з питань екології д-р Володимир Шеремета, сповістивши радісну новину про те, що Святійший Отець Франциск 24 травня 2020 р. проголосив рік «Laudato Si», який триватиме до 24 травня 2021 р. Очільник Екобюро УГКЦ в особливий спосіб застановився над вченням енцикліки Laudato Si про християнське екологічне покликання, побажав фіналістам, щоб їхнє життя і ставлення до ближніх та природи все більш ставало піснею прослави Творця за взірцем св. Франциска, покровителя екологів та всіх, хто піклується про збереження Божого створіння.

Далі о. Михайло Дзуль, упорядник ековікторини, коротенько представив статистику тижня та прокоментував найбільш проблемні питання, а також запросив присутніх поділитися враженнями та пропагувати екологічне вчення Церкви в подальшому.

Після фітбеку, серед осіб, котрі правильно відповідали на питання щоденних вікторин, з допомогою генератора випадкових чисел, який запустив очільник Екобюро д-р Володимир Шеремета, було визначено власника гірського велосипеду. Серед 202 цифр, якими пронумеровано переможців всіх семи днів конкурсу, щасливою виявилася цифра 68. Під цим номером в базі даних була зареєстрована п. Ольга Бачук, котру щиро вітаємо з перемогою. Цікавим є те, що п. Ольга є однією з двох учасниць ековікторини, котрі даючи відповіді на питання, протягом семи днів жодного разу не помилилися.

Опісля розіграшу всі спільно помолилися молитву за створіння.

Всі фіналісти ековікторини «Тиждень з Laudato Si» отримають від Бюро УГКЦ з питань екології пам’ятні подарунки.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань