МЕА закликало нафтові компанії робити більше для боротьби із змінами клімату

Крім того, агентство впроваджує щорічну перевірку нафтогазових компаній, для оцінки того, як вони борються із змінами клімату

Світові нафтогазові компанії проходитимуть щорічну перевірку Міжнародного енергетичного агентства, яке оцінюватиме, як вони справляються з проблемами кліматичних змін.

Виконавчий директор МЕА Фатіх Бірол сказав, що агентство запускає «процес перевірки» для оцінки того, що компанії роблять для скорочення викидів та інвестування в розвиток альтернативних енергетичних технологій, окрім нафти та газу.

В останньому світі МЕА зазначається, що нафтові компанії могли б зараз робити більше, щоб допомогти скоротити величезні викиди парникових газів, але наразі вони направили менше 1% своїх витрат на розвиток альтернативних енергетичних технологій, окрім нафти і газу. Провідні нафтові компанії витрачають близько 5%, підрахували в МЕА.

Індустрія зіштовхується із зростаючим тиском збоку інвесторів, політиків та активістів, щоб вони стали більш прозорими і диверсифікували свої бізнес-моделі.

МЕА звернулось до нафтової галузі із закликом використовувати «обширні ноу-хау» та інвестиції, щоб прискорити розробку технологій виробництва екологічно чистої енергії і системи фільтрації шкідливих викидів, яка б вловлювала парникові гази, до того, як вони потраплять в атмосферу.

«МЕА попередило нафтогазову галузь про те, що вона ризикує викликати негативну реакцію суспільства, якщо не вживе заходів для боротьби зі зміною клімату, віддавши пріоритет отриманню короткострокового прибутку. МЕА заявило, що нафтові компанії повинні збалансувати своє прагнення до короткострокового прибутку з рішенням довгострокових проблем, приймаючи більш активну участь в боротьбі з кліматичною кризою», – сказав Бірол.

Джерело: mind