Екобюро Стрийської єпархії УГКЦ долучилося до відзначення Дня захисту дітей

1 червня 2019 року референт Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії о. Олег Кобель був запрошений на ефір Стрийського радіо «Стрий ФМ». Метою спілкування у прямому ефірі було представити діяльність Екобюро в царині еконавчання дітей та розіграти серед слухачів екоказку «Їжачок-рятівничок» з автографом від автора.

Священик розповів про дитячі видання, літні табори, конкурси та екологічні акції із залученням дітей. Бажаючі отримати в подарунок казку повинні були надіслати фото дітей на лоні природи. Десятки людей прислали свої фото, але переможцем автор казки обрав п. Христину Мацьків та фото її донечки на фоні поля. О. Олег зазначив в коментарі, що «тема казки – це шкода від підпалів сухотрав'я. Було б чудово, якби цей фон на фото залишався зеленим, жовтим, білим, аби тільки не чорним».

Наступного дня екореферент мав нагоду презентувати свою екоказку на 3-му літньому дитячому арт-фестивалі «Світ, відкритий для Дитини», в с. Добряни. Діти та присутні батьки почули не лише саму казку, але й обговорили різноманітні екологічні проблеми, які є за своєю суттю екологічними гріхами когось із людей.

Щоб показати велич Божого задуму і красу творіння, священик зачитав деякі цікавинки про тваринний світ із нового номеру дитячого журналу «Фортунчик», який виданий у співпраці з Екологічним Бюро у м. Стрию. Наприкінці зустрічі організатор фестивалю та директор Народного дому с. Добряни п. Любов Костів подякувала о. Олегу і вручила Диплом за участь у арт-фестивалі. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології