Прес-анонс: Книжковий фестиваль «Слово» вдруге пройде в Івано-Франківську

З 9 по 12 травня 2019 року у м. Івано-Франківськ за підтримки Івано-Франківської міської ради, Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, видавництва ТОВ «Медіасон» та Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви буде проходити 2-ий Книжковий фестиваль «СЛОВО», метою якого є створення майданчика по напрацюванню ефективних рішень для покращення рівня культури, грамотності та освіти нашого суспільства, привернення уваги до читання, популяризація української книги та видавництв, а також продемонструвати важливість розуміння слів та культури у всіх аспектах нашого життя.

У цьому році очікуються як українські видавці, так і гості та учасники із Молдови, Бельгії, Данії та інших країн. В рамках самого фестивалю створена оригінальна платформа для спілкування представників різних народів, мов, культур, релігій, традицій. Всіх учасників єднає Слово – першооснова будь-якої комунікації та порозуміння. Із заходів передбачається проведення презентацій нових книжок, спілкування із авторами, прес-конференції, круглі столи, відкриті лекції, виступи на радіо та телебаченні.

Заплановано проведення Круглих столів на теми:

- «Роль слова в міжрелігійному діалозі»

- «Стан освіти, як це впливає на стан суспільства, ключові перешкоди у навчанні та шляхи їх подолання. Роль словників у процесі навчання»

- «Роль та вплив культури на стан нашого суспільства»

- «Сучасні дії по покращенню рівня читання, грамотності, освіти та популяризації читання»

- «Екологія на Землі та в Космосі. Вплив культури на безпеку нашого існування та виживання в сучасних умовах»

- «Розвиток жанрової літератури. Вплив літератури в жанрі наукової-фантастики на рівень науково-технічного развитку»

До участі у Круглих столах запрошуються усі бажаючі, які мають відношення до напрямків діяльності, пов’язаних із темами цих Круглих столів.

Партнерами фестивалю виступають Прикарпатський Національний Університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківська академія імені Івана Золотоустого.

 

Більше інформації у Програмі.

 

Владислав Сукенник,

організатор Книжкового фестивалю «СЛОВО»                                                        

050 8452889

 Додаток: