Година Землі у переддень Хрестопоклонної неділі

30 березня 2019 року Київська Трьохсвятительська семінарія УГКЦ приєдналася до всесвітньої акції «Година Землі». Ця акція проходить п'ятий рік поспіль в стінах семінарії за спільної ініціативи референта з питань екології Київської архієпархії о. Романа Романовича та ректора семінарії о. Петра Жука.

Вона розпочалася із Вечірньої молитви при запалених свічках в день, який передує Хрестопоклонній неділі. Це є певним знаком, що ця акція, яка покликана звернути увагу людства на зміни клімату у світі, відбулася в такий день, що звертає нашу увагу на Хресне знамення, на якому був розп'ятий наш Спаситель заради нас. Тим самим Христос звертається і промовляє до кожного із нас словами, які Він сказав апостолу Петрові: «Паси мої вівці!». В цих Христових словах ми також можемо відчитати і заклик екологічної свідомості для цілого людства, свідомості, яку дуже часто ми хочемо приспати і не чути. 

Після Вечірньої молитви до усіх присутніх звернувся екореферент зі словами, які покликані були розбудити екологічну свідомість і допомогти їй запрацювати на всі сто відсотків. Зокрема священик сказав, що «світ стає дружнішим до довкілля, починаючи із кожного з нас. Ми не можемо бути байдужими до тих руйнівних процесів, які чинить людина у стосунку Божого створіння. Наша земна боротьба має бути покликана захистити не тільки те біорізноманіття, що залишилось від минулих поколінь, але і допомогти йому вийти з "Тіні Людини", щоб мати гідне життя яке призначив йому Творець».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології