22 з 30 найбільш забруднених міст світу знаходяться в Індії, – Грінпіс

22 з 30 міст з найбільш забрудненим повітрям знаходяться у Індії, а Делі, в черговий раз, посіло першу сходинку рейтингу найбільш забруднених столиць світу.

Грінпіс та AirVisual проаналізували показники забруднення повітря 3000 міст світу та виявили, що 64% з них перевищують щорічні рекомендацію ВООЗ щодо вмісту твердих частинок PM2.5, які викликають ряд захворювань, – пише видання Guardian.

Усі проаналізовані міста на Близькому Сході та в Африці перевищують рекомендації ВООЗ, а також 99% міст Південної Азії та 89% у Східній Азії. Оскільки багато міст, особливо в Африці, не мають повної інформації про якість повітря, ймовірно, фактична кількість міст, що перевищують порогові значення PM2,5, набагато вища.

Індія посідає верхню частину списку. Технологічний центр Ґурґаон, місто на південному заході Делі, посіло перше місце у рейтингу найбільш забруднених міст світу. Делі посіло 11-е місце загального рейтингу та 1-е у рейтингу найбільш забруднених столиць світу. Серед інших найбільш забруднених столиць світу: Дакка та Кабул. Столиця Боснії, Сараєво, було визнане найбільш забрудненим європейським містом.

Топ-10 найбільш забруднених міст світу:

Ґурґаон, Індія

Газіабад, Індія

Фейсалабад, Пакистан

Фарідабад, Індія

Бхіваді, Індія

Нойда, Індія

Патна, Індія

Хотан, Китай

Лакнау, Індія

Лахор, Пакистан

За оцінками ВООЗ, щороку через забруднене повітря у світі передчасно помирає 7 млн людей, а Світовий банк розрахував, що світова економіка через скорочення робочої сили втрачає $225 млрд.

Джерело: zik