Екобюро Київської архієпархії УГКЦ розширює співпрацю задля збереження чистого довкілля

30 листопада 2018 року референт з питань екології Київської архієпархії УГКЦ о. Роман Романович завітав до Київського комунального підприємства Київкомунсервіс, до якого він привіз відпрацьовані елементи живлення, що були зібрані на парафії Святого Великомученика Юрія, м. Василькова, та у дошкільних закладах цього міста. Цей акт дияконії засвідчує, що праця, яку проводить Екологічне бюро УГКЦ дає свій результат, адже свідомість людей виходить на якісно новий рівень і це змушує їх приносити ці токсичні продукти до відповідних контейнерів, щоб вберегти себе і оточуючих від небезпеки отруєння землі та води елементами, які входять до складу відпрацьованих батарейок.

У свою чергу о. Роман подякував представнику комунального підприємства п. Катерині за їхню роботу, яка дозволяє зменшити негативний вплив на довкілля продуктами людської діяльності, що носять характер особливо токсичних і небезпечних речовин. У знак подяки референт подарував працівнику підприємства друковану літературу від Екобюро і також отримав ще декілька боксів для збору батарейок на парафіях Київської архієпархії.

Цей акт дияконії був продовжений уже наступного дня, 1 грудня 2018 року, в день мучеників Романа і Платона. Після спільної молитви в храмі Покрова Пресвятої Богородиці, який знаходиться у Національному музеї народної архітектури та побуту – Пирогово, м. Києва, де головою громади є о. Роман Ільницький, в честь його іменин було подаровано бокс для збору батарейок, як новий етап екологічного формування свідомості парафіян цього храму.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології