Кліматичні дії – це вияв любові до наших ближніх

П’ять років тому територією Філіппін пройшовся руйнівний тайфун Хаян. Це був один із найпотужніших тропічних циклонів, який прокотився територією островів. Хаян забрав життя більш як 6000 людей, проте постраждали від нього мільйони.

В країні, в якій так часто проходять тайфуни та інші природні катастрофи, філіппінці навчились виживати. Вони пишаються своєю стійкістю і славляться непохитним оптимізмом і надією. Проте тайфун Хаян залишив глибоку рану в серці цієї країни, рану, яка все ще кровоточить через всіх постраждалих від цієї катастрофи.

Згадаймо сьогодні жертв тайфуну Хаян та всіх інших, хто постраждав від кліматичних катастроф по всьому світу. Хай їхні історії зворушать наші серця до дій. Будьмо оптимістами і сповненими надії, як і філіппінці, продовжуючи оберігати наш спільний дім.  

П’ять років тому два брати були свідками найстрашнішого тайфуну за всю історію Філіппін. Тайфун виник внаслідок кліматичних змін.

Один з братів витягнув з руїн 73 людини, а інший брат закликав лідерів ООН негайно діяти і захистити свій народ.

Сьогодні брати знову разом йдуть у кліматичному паломництві з Ватикану до Кліматичних переговорів у Польщі.

1500 км, 7 країн і 1 заклик до кліматичної справедливості.

Віряни прагнуть кліматичних дій. Кліматичні дії – це вияв любові до наших ближніх, тому паломники закликають до зниження глобального потепління на 1,5Со  та до більш жорстких законів щодо поводження з викидами.

Кліматичне паломництво – це мандрівка надії, надії для Землі та всіх, для кого вона є домом.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології посиланням на The Global Catholic Climate Movement