Акція «Посади дерево миру» на парохії Бл. Миколая Чарнецького у м. Золочів

Підтримуючи Всеукраїнську екологічну акцію «Посади дерево миру», ініційовану Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви та Мінприроди України, 10 листопада 2018 р. Б. у Львівській архієпархії на парохії Бл. Миколая Чарнецького, що у м. Золочів, на церковному подвір’ї було висаджено декілька ялинок та ялівець. В цій добрій справі голові Комісії з питань екології Львівської архієпархії о. Миколі Пришляку допомагали місцевий священик о. Михайло Сукмановський, військові ЗСУ 146-го окремого ремонтно-відновлювального полку м. Золочева та п. Мирослава, начальник відділу еколого-освітньої роботи Національного природного парку «Північне Поділля». 

Перш ніж розпочати цю благородну справу, о. Микола розповів про дану акцію, яка має за мету привернути увагу громадськості до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, а також висловив сподівання, що такі красуні, як ялинки, будуть висаджені біля кожного храму і нагадуватимуть нам про те, що через війни, які стаються через гріх та людську недосконалість, страждає не тільки сама людина, але й природа, яка її оточує.

Отець підкреслив, що висаджені ялинки та ялівець стануть вічно зеленою окрасою церковного подвір’я, а особливо в часі Різдвяних свят, що свідчитиме про нашу християнську екологічну свідомість та любов до Божого створіння.

Ця праця супроводжувалася активним спілкуванням, яке виявлято глибоке усвідомлення, що ми робимо це задля тих, хто віддав своє життя, захищаючи кожного із нас, а також за мир та спокій в нашій державі та дбайливе ставлення до Богом створеного світу.

 Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології