Кліматичне паломництво: перші кроки

Кліматичне паломництво вже розпочалось! 4 жовтня паломники з Філіппін, Тихоокеанських островів, Європи та США розпочали своє 1500-кілометрове паломництво з Ватикана до кліматичних переговорів ООН в Катовіце (Польща).

За день до паломництва прочани зустрілись з високоповажним Серджіо Костою, італійським Міністром навколишнього середовища і захисту земель та моря. Після зустрічі відбулась прес-конференція, з ініціативи Міністра з питань довкілля Єб Саньйо, координатора Всесвітнього руху католиків з питань клімату Томаса Інсуа та інших місцевих лідерів.

Паломники розпочали свою мандрівку з літургії, яку очолив Папа Франциск, чия енцикліка «Laudato Si» про кліматичні зміни служить натхненням та дороговказом в цій надзвичайній подорожі.

Паломники, по великій мірі, будуть мандрувати через холодні та засніжені землі, «несучи» за своєю спиною заклик до кліматичної справедливості та молитви з цілого світу.

Пам’ятайте про них у своїх молитвах впродовж цього паломництва. Хай їх береже Господь і хай весь світ зворушиться від їхнього мужнього свідчення.  

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на The Global Catholic Climate Movement