Святкування Дня села на Херсонщині відбулися з думкою про природу

12 жовтня 2018 року у селі Олександрівка, Скадовського району, Херсонської області, відбулися святкові урочистості з нагоди святкування двохсотої річниці із заснування села.

На свято, окрім мешканців села, прибули представники Херсонської обласної ради, голови сусідніх селищних рад, творчі ансамблі з м. Херсон та м. Скадовськ, інші гості.

В центрі села був організований ярмарок, де продавалися різні смачні страви домашнього приготування.

Окрім того, була представлена виставка рукоділля, де вражали око вироби з дерева, бісеру, різноманітні вишиванки, вишиті ікони, картини, рушники…

Також отцем Дмитром, місцевим парохом та екореферентом Одеського екзархату, була організована виставка дитячих малюнків, присвячена Чорнобильській трагедії. Представлені роботи в творчий і зворушливий спосіб виражають довгострокові наслідки атомної катастрофи.

Детальніше про малюнки екореферент розповів під час привітального слова на відкритті свята. Ця виставка подорожувала не лише обласними центрами України. Її також мали змогу відвідати небайдужі до екології діти та дорослі в Європі. Так, в Австрії, виставка проходила під патронатом Мінприроди України та посольства України в Австрії.

Окрім малюнків, усі бажаючі мали змогу не лише ознайомитися з екологічними брошурами та книгами, а також придбати екологічну літературу для особистої бібліотеки. Увагу всіх привертали книги для дітей, де у формі казок та оповідань розповідалося про цінність природи як Божого дару та проблеми, пов’язані з невмінням бачити красу цього світу. Бо якби люди відчували себе маленькою частинкою створеного Богом всесвіту, вони б полюбили його. А коли любиш – не нищиш, а турбуєшся.

Також о. Дмитро закликав усіх не бути байдужими до проблем довкілля та виконувати хоч той мінімум, якого вимагає культура поведінки – після святкування не залишити після себе гори сміття.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології