З Ісусом завжди

«З Ісусом завжди» – так називався дитячий духовно- екологічний табір, який вперше відбувся на парафії святих рівноапостольних князя Володимира і княгині Ольги м.Вашківці, Чернівецької єпархії УГКЦ.

Організатором табору був адміністратор храму о. Назарій Мицко, який також є референтом з питань екології Чернівецької єпархії.

Розпорядок дня був насичений різними пунктами, кожен день учасники розпочинали зі Святої Літургії, де о. Назарій проповідував Слово Боже.

Діти приступали до Св. Тайни Сповіді та Св. Причастя. Також екореферент наголошував на співпраці людини з природою, адже природа є даром Бога для людини. Опісля був смачний сніданок і розпочиналася катехизація, розважання над Святим Письмом.

Цікавим було проживання малих таборовиків у наметах, що були розташовані на церковному подвір’ї. Спільно проведені 24 години на добу здружили всіх дітей.

Активний рух, а саме: ранкову гімнастику, банси та катехизацію з учасниками табору проводив семінарист Дмитро Белей.

Також у таборі відбувалися різноманітні спортивні ігри: волейбол, футбол, естафети – які проводив з дітьми Микола Веприк.

До таборовиків на запрошення організаторів завітали гості з Чернівців, а саме: команда юних футболістів, які зіграли товариський турнір по футболу.

Протягом дня також відбувалися перегляди різноманітних презентацій, відео та фільмів на екологічну тематику. Це все допомагало краще розкрити суть екологічної науки та зрозуміти її значення.

Єднання з природою наповнило малі, але щирі серця ще більшою любов’ю і переживанням за теперішній стан довкілля. Тому з перших днів табору відбувалося сортування побутового сміття, регулярне прибирання території і турбота про все живе довкола.

Кожен вечір розкривав таланти маленьких геніїв, які грали і створювали театр тіней, казки, сценки, де брав участь кожен з таборовиків. День завершувався спільною вечірньою молитвою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології