«У гаморі життя ми не завжди помічаємо яскраве світло зір», - враження учасниці екотабору

З ініціативи представника  Бюро УГКЦ з питань екології отця Тараса Дзьоби в рамках реалізації проекту «Ти можеш» у співпраці з Львівською Освітньою Фундацією та спільно з працівниками відділу рекреації й туризму НПП «Північне Поділля» та працівника відділу культури, національностей, релігій та туризму Бродівської РДА  8 - 9 серпня 2018 року відбувся табір «Божий дивосвіт».

Розпочався захід веломандрівкою, участь у якій узяла молодь із с. Підгірці та м. Броди. У визначений час група велотуристів-школярів різних вікових категорій вирушила з північної околиці Бродів. Проїжджаючи околичні села, веломандрівники зупинялися, і працівники НПП «Північне Поділля» розповідали школярам історії про визначних особистостей цих теренів, про яскраві події, наочно демонстрували монументальні й архітектурні пам’ятки. Упродовж усього маршруту подорожні насолоджувалися прекрасними краєвидами, милуючись гармонійним поєднанням мальовничих луків, причепурених квітами та кущами, смарагдових лісів та безмежною широчінню блакитного, злегка захмареного літнього неба.

Частина учасників, яка прибула до місця таборування першою, одразу взялася до толоки й облаштування на залісненому високими соснами березі ставка бівуаку. Навівши чистоту на території та перекусивши, дітвора купалася у водоймі до заходу сонця і навіть трішки у вечірню пору.

Найбільше вразило дітей чисте зоряне небо, тихе світіння якого навівало  спокій та умиротворення. Як засвідчила одна з учасниць табору, такої краси в гаморі щоденних справ ми інколи й не помічаємо.

Ранок не забарився, і яскраве сонечко освітило і ліс, і ставок, і луки. Прокинувшись від сну, усі в таборі  – дорослі й діти – помолились до схід сонця й взялися готувати снідання. Потім відбувся діалог отця Тараса з вихованцями на екологічну тематику в контексті християнської віри. Дітям було презентовано ековалізу, вміст якої спрямований на енергозбереження та дружній до довкілля спосіб життя.

У свою чергу, працівники відділу рекреації та туризму НПП «Північне Поділля» провели для вихованців дитячого табору краєзнавчу вікторину, навчали орієнтуванню на місцевості за допомогою компаса, розповіли про географічні особливості краю, де межують дві географічні області – Мале Полісся і Подільська височина. Окрім того, другого дня дітвора поніжилась у воді та розважалась із м’ячем на березі.

Ближче до заходу сонечка юні мандрівники згорнули бівуак, помолились разом за гарно проведене дозвілля на лоні розкішної дикої природи та, заспівавши «Многая літа» всім, хто долучився до проведення цього заходу, вирушили в дорогу додому.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології