Екологічна година на Білоцерківщині

З 23 по 26 липня 2018 року у парафії святого Архистратига Михаїла (Селекція), що неподалік міста Біла Церква, відбувся табір для дітей «Царський бенкет».

На запрошення адміністратора парафії о. Ігоря Гріщенка для допомоги в таборі прибули студенти Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, зокрема: диякон Дмитро Кудін (випускник семінарії) та брат Андрій Кремза (семінарист ІІ курсу).

Для учасників літнього відпочинку проводили різноманітні конкурси, вікторини, забави, банси та багато іншого. У таборі брали участь діти парафії та центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Злагода» у м. Біла Церква.

«Кожен день у таборі розпочинався спільною молитвою. Пізніше, згідно з розпорядком, проводили рухливі ігри на свіжому повітрі, заняття школи танцю, співали пісні. Центральним дійством була Божественна Літургія для дітей та прихожан парафії. Опісля був час для катехизації про дружбу, молитву та храм. Варто відзначити неабиякі творчі здібності дітей, коли всі охоче долучалися до інсценізації Біблійних притч у формі пантоміми. Також неймовірний шквал емоцій викликали естафети», – розповідає учасник табору бр. Андрій Кремза.

24 липня 2018 року до учасників завітав екореферент Київської Архиєпарії о. Роман Романович. Священик запропонував дітям екологічні розважання та показав приклади, як щодня власними діями можна робити довкілля чистим, а людей уважнішими у ставленні до Божого створіння. Також учасникам табору о. Роман дав поняття про екологічний гріх та роз`яснив його небезпеку і провів майстер-клас із роздільного сортування сміття.

На завершення отець-еколог зробив подарунки від екологічного бюро у вигляді природоохоронних наліпок, закладок та календарів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології