Міськрада Хмельницького планує рекомендувати об'єктам торгівлі знайти заміну поліетиленовим пакетам

Виконком Хмельницької міськради планує рекомендувати магазинам, супермаркетам та торговим центрам пропонувати покупцям багаторазові торбини, біологічно-полімерні та паперові пакети замість поліетиленових. Відповідний проект рішення оприлюднений на офіційному сайті, передає Незалежний громадський портал. 
 
Міська влада пропонуватиме залучати до популяризації еко-пакетів місцеві засоби масової інформації, які мають розповідати про шкідливість для довкілля поліетиленових пакетів, пластикової тари та упаковки і доцільність обмеження її використання у побуті, методи вилучення із сміттєвої маси та утилізації, а також переваги використання безпечних для навколишнього середовища пакувальних матеріалів.
Згідно з даними, щорічно з’являється більше трильйона нових пластикових пакетів. За деякими оцінками, 80% сміття, яке продукує середня українська сім’я, складає пластик, у тому числі поліетиленові пакети, які стрімко забруднюють навколишнє середовище та шкодять нашому здоров’ю.
 
Поліетилен, який отримують із нафти – непоновлювального природного джерела, у ґрунті розкладається не менше 200 років. Через пластикове сміттям, яким покрита 1/4 частина водойм, гинуть мільйони морських птахів і ссавців. Пакети складно і не рентабельно утилізувати.
 
Джерело: Ecotown