Прикарпаття активно бере участь в акції «Посади дерево миру»

21 квітня 2018 року, у Всеукраїнський день довкілля, на Прикарпатті стартувала весняна хвиля безтермінової екологічної акції «Посади дерево миру», основною метою якої є привернення уваги суспільства до екологічних проблем. У рамках акції в цей день у селищі Більшівці було закладено фруктовий сад із 70 яблунь та слив, присвячений 1030 річниці Хрещення Русі-України.

В заході взяли участь директор Департаменту екомережі та природно-заповідного фонду Міністерства екології та природних ресурсів України п. Віктор Клід, представник Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА п. Андрій Зобків, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії о. Михайло Дзуль, представники місцевої влади, духовенства та громадських організацій.

Традиційно захід розпочався з молитви-благословення на початок доброї справи, після якої о. Михайло привітав високодостойних гостей із столиці та області і коротко поінформував присутніх про Всеукраїнську екоакцію «Посади дерево миру» та наголосив на важливості проведення подібних заходів.

«Всі, хто бере участь у заході, виконують доручення нашого Творця – «порати і доглядати» Землю, бо екологічний вимір даної акції у Більшівцях є подвійним, адже, по-перше, зроблено добру справу – насаджено фруктовий сад, а, по-друге, кошти на придбання дерев, отримані в результаті роздільного збору відходів у селищі», - зазначив екореферент.

«В цій акції ми об’єднуємо зусилля влади, Церкви і громадськості для того, щоб продемонструвати суспільству важливість єдності задля збереження довкілля і задекларувати нашу готовність змінити себе і світ, в якому ми живемо, заради блага майбутніх поколінь», – наголосив представник Міністерства екології та природних ресурсів України.

Звертаючись до молоді та дітей, п. Андрій Зобків закликав їх піклуватися та оберігати сад і тішитися, як він зростає разом з ними. Голова Більшівцівської ОТГ п. Василь Саноцький повідомив присутніх про те, що в цей день також планується насадження ще одного саду поряд із дитячим ігровим майданчиком у с. Слобідка Більшівцівська.

На завершення, о. Василь Завірач, парох місцевої громади, подякував усім, хто долучився до того, щоб у Більшівцях повстав ще один райський куточок, а зокрема – керівництву Бюро УГКЦ з питань екології, підприємцю Дмитру Костику, директору ПРАТ «Більшівці-Риба» Володимиру Янушу, агрофірмі «Бовшівська», голові Молодіжної Ради Більшівцівської ОТГ Ірині Парахоняк, керівнику відділення стаціонарного догляду для людей похилого віку та осіб з інвалідністю Галицького територіального центру надання соціальних послуг Галині Цівінській, дирекції Більшівцівської ЗОШ І-ІІІ ст.

У той же день у с. Вістова, що на Калущині, вірні храму св. Юрія Переможця висадили 30 саджанців яблуні, плодами яких у майбутньому матимуть змогу смакувати парафіяни.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології