День довкілля відзначили на Дніпропетровщині

Захід, приурочений Дню довкілля, відбувся на теренах Донецького екзархату УГКЦ. Референт з питань екології даного екзархату о. Михайло Неїжмак відвідав 30-ту школу м. Кам'янське, Дніпропетровської області в переддень свята.

Цього дня було висаджено спільно з учнями та викладачами кілька дерев на території навчального закладу. Саме ця школа приймала участь в акції, організованій Екобюро УГКЦ "Здай макулатуру - збережи дерево".

Дані дерева були придбані за виручені кошти за макулатуру. Екореферент подякував учням за активну участь та солідарність із багатьма школами України, які також не були байдужими до навколишнього середовища та побажав, щоб подібні акції стали постійними у їхньому житті та для їхньої школи, а також стали добрим прикладом та спонукою для жителів міста зберігати навколишній світ.

"Не потрібно чекати наступної нагоди, щоб щось добре зробити для Богом сотвореного світу, а прагнути виробити у собі дружню до природи постійну поведінку,"- наголосив учням о. Михайло.

В подяку за активну позицію учні отримали від Екобюро УГКЦ екологічні наклейки та закладки на згадку про чудову екологічну ініціативу.

Нагадаємо, що за задумом організаторів, висадка дерев – це кінцевий етап акції і у кожній школі-учасниці учні та педагоги провели подібні заходи. Дана акція Екобюро, на думку педагогів, стала важливим виховним моментом та поглибленням екологічної свідомості підростаючого покоління.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології