Чи є природа нашим добрим сусідом?

13 листопада 2017 року в смт. Іванівка Одеської області, на запрошення директора Бузинівської школи Іванівського району, за участі настоятеля парафії Преображення ГНІХ в смт. Іванівка, Одеського деканату Української Греко-Католицької Церкви о. Юрія Кашуби, пройшла екологічна акція  «Посади дерево миру». Ця акція відбулася в рамках зустрічі референта Бюро УГКЦ з питань екології Одеського екзархату о. Дмитра Онуфрика.

В рамках зустрічі учням продемонстрували документальний фільм, де розповідалося про важливість та необхідність дотримання правил добросусідства з природою, яка опинилася у вкрай важкому стані через неправильне користування Божим Даром, яким є наша Земля.

Обговорювалося і питання забруднення сміттям навколишнього середовища, не дотримання правил при сортуванні сміття, самовільним підпалам сухої трави, через що нищаться мікроорганізми землі, тварин, і до того ж забруднюється атмосфера.

Після перегляду фільму, шкільній бібліотеці була передана література, присвячена питанням екології, а учнів школи запросили взяти участь в конкурсах, які організовує екологічне Бюро УГКЦ. 

 

Після науки директор школи разом з учнями і отцем-референтом Дмитром Онуфриком та настоятелем парафії смт. Іванівка посадили біля школи два деревця верби.  

Завершилася акція висадженням дерев біля храму УГКЦ в смт. Іванівка разом з парафіянами.

 Джерело: Прес-служба Одеського екзархату