Як позитивно вплинути на довкілля?

26 жовтня 2017 р.Б в м. Глиняни  Глинянського  протопресвітерату Львівської архієпархії  на запрошення отця-адміністратора Андрія Лукачика   відбулися екологічні місії, які провів голова екологічної  комісії о. Микола Пришляк.

Місії розпочалися з молитви у храмі Св. Миколая, де екореферент у співслужінні з о. Миколою Добруцьким  та вірними даної громади молилися за Богом створений світ, а також почули науку отця-еколога.

Для даної громади було подаровано сім світлодіодних лампочок як свідчення бережливого ставлення до довкілля та християнську екологічну літературу.

Наступним місцем куди завітав отець-еколог стала Глинянська міська рада, де екореферент мав можливість зустрітися з очільником даної структури та обговорити болючі екологічні проблеми.

Тішить те, що незабаром, за словами голови міста Шульги Ігора Зіновійовича, в Глинянах буде споруджена сонячна електростанція. На завершення зустрічі керівники двох структур домовилися про майбутню співпрацю.

Великою приємністю було завітати до місцевої школи, в якій радо зустрічав місіонера директор Мирон Миколайович. Шкільна молодь під час еколекції була уважною і, маємо надію, зробила собі відповідні висновки, які позитивно вплинуть на природне довкілля та буде пам’ятати, що воно є Божим створінням і дуже цінним дарунком для кожного із нас. В школі о. Микола залишив еколітературу та інформаційні флаєри про шкідливість підпалів та використання штучних квітів.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології