Реалізувати потенціал, закладений Творцем

24 - 25 березня 2017 року, в рамках проведення Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру», в Івано-Франківській архієпархії за підтримки Бюро УГКЦ з питань екології було проведено ряд заходів. Зокрема, в смт. Більшівці біля храму, дитячого садка та школи було насаджено 40 яблунь. Слід зазначити, що кошти для придбання щеп були отримані від реалізації проекту Екобюро зі збору вторсировини, даний проект стартував восени минулого року. В такий спосіб, практично кожен мешканець селища зміг долучитися до того, щоб змінити цей світ на краще і щоб він навесні зацвів яблуневим цвітом. Символічно деревця садили випускники школи та дитсадка, щоб залишити пам’ятку про себе і зробити маленький внесок у переміну цього світу на краще.

Того ж дня біля храму Пресвятої Тройці в с. Тустань, з ініціативи адміністратора парафії о. Михайла Яблоня, за сприяння Екобюро та завдяки учням місцевої школи, організації УМХ та небайдужих мешканців села, було закладено парафіяльний сад.

Понад тридцять молодих дерев гармонійно влилися в ту оазу, яка створюється навколо храму. Тепер жителі села матимуть змогу незабаром поласувати смачними яблуками, а на свято Преображення Господнього освячувати першоплоди зі свого саду.

24 березня, ввечері в с. Межигірці було представлено Великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології. Після відправи Хресної дороги о. Михайло Дзуль, референт Екобюро, з допомогою мультимедійної презентації, спонукав парафіян задуматися над тим, як вони реалізують в собі той потенціал, що є закладений Творцем в серце кожної людини в Таїнстві Хрещення та Миропомазання, а саме – Дари Святого Духа. Наголосивши на словах Папи Франциска, священик додав: «Святий Дух робить нас реальними, а не віртуальними християнами» і тому кожен віруючий, який прийняв Дари Святого Духа, повинен, оперуючи ними, стати на захист Божого Створіння».

25 березня референт Бюро УГКЦ з питань екології долучився до організації Всесвітньої акції «Година Землі» в м. Івано-Франківську.

Дану акцію ініціював Інженерно-екологічний інститут ІФНТУНГ на чолі з директором п. Мирославом Мазуром. Активісти, опираючись на авторитет Церкви, закликали людей на годину символічно вимкнути світло, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня. Оскільки вимкнення світла – це основний символ «Години Землі», то на час акції, з 20:30 до 21:30 було вимкнено освітлення міської ратуші, телевежі, будинку Укртелекому, а також освітлення та рекламні щити Вічевого майдану і прилеглої частини вулиці Незалежності.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології