Сад милосердя у смт. Новодонецьке

altЗнакова подія відбулася на теренах Донецького екзархату УГКЦ, на парафії Преображення Господнього у смт.Новодонецьке, Донецької області. Подія, яка згуртувала парафіян та жителів містечка – це висадка парафіяльного саду у рамках візиту на парафію референта екологічної інституції о.Михайла Неїжмака, з нагоди вже кількарічної Великопосної ініціативи «Екологічне навернення задля порятунку створіння». Сад був посаджений 16 квітня у Всеукраїнський день довкілля та став знаком солідарності з усіма, хто проводив цього дня заходи, присвячені дню довкілля. «Цьогорічний сад на теренах Східної України є садом милосердя, з нагоди Року Божого Милосердя, проголошеного Святішим Отцем (Сад минулого року в м.Димитрів став садом «В ім’я миру та спокою на Донбасі та Україні») та є виявом милосердя та піклування Бога-Творця до людини», - зазначив о.Михайло Неїжмак, референт екобюро УГКЦ у Донецькому екзархаті.

Напередодні, у п’ятницю, 15 квітня о.Михайло взяв участь у Хресній дорозі, яку відслужив спільно із настоятелем парафії о.Степаном Попадюком для спільноти «Матері в молитві». Три стації Хресної дороги були присвячені екологічній тематиці. Екологічні розважання змусили задуматись над екологічними гріхами, які завдають нового болю та ран Богові. Отець пригадав жінкам про потребу покаяння та навернення, не завдавати шкоди природі та пригадувати іншим бути дружнім до довкілля, особливо своїм дітям та чоловікам.

По завершенні Хресної дороги о.Михайло виголосив екологічну науку для матерів та тему: «Місце жінки в часі Хресного ходу Спасителя». Екореферент зосередив свою увагу на три епізоди: 1)Милосердний вчинок Єрусалимських жінок, які не покинули Ісуса, а були з ним усю Хресну дорогу – це образ жінки, що є підтримкою для свого чоловіка; 2)Милосердний вчинок Вероніки, яка обтерла лице Ісуса – це образ жінки, що дбає про мир і спокій у власному домі; 3)Присутність Матері Божої при хресті на Голгофі – це образ жінки – доброї матері для своїх дітей. «Дуже важливо для кожної жінки завжди бачити свою місію у різних життєвих ситуаціях, по відношенні до Бога, до себе, до сім’ї та до всього створіння»,- навчав екореферент.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

alt

alt

alt

alt