Папа Франциск зустрівся з міністрами навколишнього середовища Європейського Союзу

alt16 вересня 2015 року Божого відбулась аудієнція міністрів навколишнього середовища Європейського Союзу зі Святішим Отцем Франциском, під час якої Вселенський Архієрей в особливий спосіб наголосив на важливості оберігати Боже створіння. У своїй промові Понтифік неодноразово посилався на першу в історії Церкви екологічну енцикліку "Будь прославлений", підкреслюючи, що безвідповідальне ставлення до природного довкілля провокує низку негативних екологічних наслідків і страшних лих, які в особливий спосіб жахливо позначаються на найбідніших верствах населення різних країн.

«Відповідальність за природне навколишнє середовище лежить на кожному з нас, – наголосив єпископ Риму, додаючи, що  ця відповідальність вимагає від усіх ефективної співпраці в рамках міжнародного співтовариства».

Під час своєї промови Вікарій Христа визначив «три принципи»: солідарність, справедливість і принцип участі. Жити згідно з цими принципами, за словами Папи Франциска, допомагає побудувати здорове суспільство і мирне співжиття.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit