У Луцькому екзархаті УГКЦ відзначили День Бога Творця

14 вересня 2015 року Божого, в День Бога Творця парафіяни храму Преображення Господнього УГКЦ м. Радивилів, Рівненської області, зібрались на Святу Літургію, щоб подякувати Творцю за Його дари і перепросити за численні екологічні прогрішення, через які руйнується Богом створений світ.

Божественну Літургію очолив настоятель храму о. Володимир Лещишин, який є референтом Бюро УГКЦ з питань екології у Луцькому екзархаті. У своїй проповіді священик наголосив на тому, що найбільшим дарунком, який ми отримали від Творця є життя, яким ми зобов’язані піклуватись і оберігати. Наводячи конкретні приклади екологічних гріхів, які прямо чи опосередковано чинять також і християнські громади, духовний отець наголосив на тому, що практично не можливо любити Бога і ближнього, якщо занедбуємо наш обов’язок піклуватись про Богом створений світ – природу.

Після Святої Літургії всі учасники святкування спільно молились панахиду за тих, хто віддав найцінніший дар Творця – своє життя за кращу долю України. «Нехай ця жертва наших героїв додає нам сили також і кожному з нас, щоби ми, кожен на своєму місці мав сміливість стати на захист Богом створеного світу», – сказав на завершення о. Володимир.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології