«Прийняти спасіння – дати відчути створінню, що ми діти Божі», – екореферент Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ

19 червня 2015 р. на запрошення о. Михайла Дрогомирецького у храмі св. Петра і Павла, с. Баня Березів відбулася зустріч о. Назарія Мицко, референта Бюро УГКЦ з питань екології у Коломийсько-Чернівецькій єпархії, із місцевою парафіяльною громадою.

З нагоди празника Христа-Чоловіколюбця священики відслужили Божественну Літургію та помолились молебень до Христа-Чоловіколюбця. У своїй проповіді з нагоди цього свята о. Назарій звернув увагу вірних на важливості дбайливого та ощадливого ставлення до створеного Богом світу та природних ресурсів, та наголосив на тому, що Отець небесний послав Сина Свого Єдинородного, щоби повернути гармонію у створений Ним світ і примирити створіння зі своїм Творцем.

Екореферент також повідомив про написання першої екологічної енцикліки Святішого Отця Франциска «Будь прославлений», у якій єпископ Риму закликає усіх бережливо ставитися до «спільного дому», яким для нас є Земля. Провідною думкою о. Назара було те, що кожна людина покликана «порати і доглядати» Землю і від цієї благородної відповідальності ніхто з живучих не планеті не може втекти.

На завершення духовний отець побажав парафіянам втілити в життя отримані знання для екологічних змін у повсякденному житті, а також усі присутні отримали буклети та флаєра екологічного характеру.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології