Відбулася зустріч о. Олега Кобеля з учнями та студентами Перемишлян

alt17 березня в м. Перемишляни, на запрошення о. Віктора Мельника, деканального референта Бюро УГКЦ з питань екології в Перемишлянському районі, відбулася зустріч референта з питань екології Стрийської Єпархії о. Олега Кобеля зі студентами місцевого ліцею та учнями школи №2 ім. о. О. Ковча на тему екології та збереження довкілля.

Передумовою такої зустрічі стали ряд заходів на парафії. Зокрема, протягом минулого тижня у храмі щодня виголошувалися науки на цю тематику, в п’ятницю спільнота молилася екологічну Хресну Дорогу, а в неділю під час Божественних Літургій священики зачитали звернення єпарха Стрийського владики Тараса Сеньківа на Великий Піст.

Зустріч почалася молитвою до Бога Творця. Після цього о. Олег розповів про створення мережі екореферентів у Стрийській єпархії. Також представив діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, основні завдання та програми діяльності, які вже втілюються завдяки проведенню різних заходів.

На думку доповідача, важливо донести кожній людині, зокрема християнину, правду про те, що світ створений Богом і в своїй красі є відображенням Божественної краси, приготованої для людини. Завданням людини є правильно користуватися цим Божим даром, зберігаючи гармонію з Творцем і світом. Відтак, отець Олег пояснив, яким чином сучасна людина шкодить природі, а отже собі та ближнім, як можна запобігти цьому, а також розкрив поняття екологічного гріха, міру його важкості та обов’язкове виявлення у сповіді.

Після цього відбувся перегляд фільмів, в одному з яких було представлено можливу долю нашої планети у випадку непошани до природи, яка є даром Божим. Переглянуті фільми допомогли зрозуміти, що природу потрібно цінувати і берегти не тільки з погляду економії, а й з погляду християнина. Це має бути виявом віри, щоби давати особисте свідчення як добрий приклад до наслідування для ближніх своїх.

Також о. Олег говорив про створення молодіжного екологічного руху в єпархії і запропонував молоді взяти в цьому участь, а ще повідомив про проведення конкурсу «Відповідальність за створіння» та відзначення 28 березня Дня Землі. Закінчилася зустріч молитвою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології