Про важливість екологічного навернення роздумували у Луцьку

altВеликопосна екологічна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку ініціює Бюро УГКЦ з питань екології була представлена вірним парафії Святого Василія Великого у м. Луцьк. 11 березня 2015 року екореферент у Луцькому екзархаті о. Володимир Лещишин відвідав монастир оо. Василіян.

Після Літургії Напередосвячених Дарів референт виголосив проповідь, в якій наголосив на важливості цілісного підходу до покаяння. «Часто у нашому житті ми не до кінця усвідомлюємо всі наші гріхи. Саме такими гріхами, не до кінця усвідомленими, є так звані «екологічні гріхи». Для багатьох вони можуть виглядати маленькими провинами. Проте якщо придивитись до наслідків цих «маленьких провин», то стає зрозумілим, що гріхи проти природи – це злочини, які несуть загрозу для всього створеного Богом світу» - підкреслив проповідник. Розважання про згубні наслідки екологічного гріха продовжились екологічною Хресною дорогою.

На завершення о. Володимир звернув особливу увагу на дуже поширену і шкідливу практику спалювання сухої трави, листя, а інколи і сміття, а також заохотив відмовитись від використання пластмасових вінків і квітів. Всім присутнім вірним були роздані буклети на дану тематику і пам’ятні календарики з цитатою Венедикта XVI, які будуть їм пригадувати, що відповідальність за створіння не є для Церкви своєрідною модою, але дійсністю, яка випливає безпосередньо з її віри.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології