Деканам Коломийсько-Чернівецької єпархії представлено нового екореферента

altПід час зборів, 10 березня 2015 р., деканам Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ було представлено Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння». Д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології, звернув увагу присутніх на те, що цією ініціативою Церква вже п’ятий рік поспіль намагається якнайкраще використати благодатний час посту і допомогти очиститись від екологічного гріха, який вносить дисгармонію у відносини з Богом і загрожує всьому створеному у Христі світу. «Великопосна екоініціатива – це один з ключових інструментів екологічного служіння Церкви, донесення ключових екологічних правд християнської віри та сприяння більш цілісному наверненню до нашого Творця та Спасителя» – підкреслив д-р Володимир Шеремета.

altЕфективність екологічного служіння Церкви на загал і зокрема в рамках Святої Чотиридесятниці є безпосередньо залежною від того, наскільки в ньому є задіяний кожен душпастир у ключових вимірах тріади пасторальної праці: керигма-літургія-дияконія. З проханням про відповідне сприяння і підтримку служіння для збереження Божого створіння та конкретних церковних ініціатив до преосвященнішого владики Василя (Івасюка) і деканів звернувся очільник Екобюро УГКЦ.

В рамках зустрічі присутнім було представлено о. Назара Мицко, нового референта Бюро УГКЦ з питань екології у Коломийсько-Чернівецькій єпархії. Відповідний декрет правлячого єпископа був зачитаний канцлером єпархії.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології