Про екологічне навернення розважали у Луцькому екзархаті

1 березня 2015 року у м. Радивилів, Рівненської області, громада храму Преображення Господнього УГКЦ долучилася до Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Розпочалась вона із Святої Літургії, в часі якої референт Бюро УГКЦ з питань екології у Луцькому екзархаті о. Володимир Лещишин виголосив проповідь екологічного змісту. У своєму слові отець заохотив всіх присутніх до глибокого переосмислення свого життя, беручи до уваги всі без винятку його ділянки. Особливий акцент був поставлений на темі екології, яка на сьогодні є однією із найбільш занедбаних у нашій державі. «Сьогодні ми часто стаємо свідками незнання чи, краще сказати, не усвідомлення християнами негативних наслідків знищення або безвідповідального використання природних дарів. А саме це і є екологічним гріхом, бо несе у собі загрозу для життя самої людини» – зазначив проповідник.

Після Святої Літургії усім присутнім були роздані флаєри, які заохочують відмовитись від двох дуже поширених і, водночас, дуже шкідливих практик: спалювання листя і сухої трави та використання штучних квітів. На завершення захисник створіння на теренах Луцького екзархату закликав усіх у цей благодатний час Великого посту примиритися не лише із нашим Творцем та нашими ближніми, а також і з усім Божим створінням – природою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології