«В рік світла ми покликані вийти з темряви екологічного гріха», – екорефернт Сокальсько-Жовківської єпархії

1 березня 2015 року у парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України, Бродівського деканату Сокальсько-Жовківської Єпархії відбулися великопосні роздуми в рамках Великопосної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Розпочалися роздуми молебнем до страстей Христових з екологічним прошенням про ласку покаяння та навернення людського роду. Після молебню священик-рефернет з питань екології вищезгаданої єпархії о. Тарас Дзьоба презентував вірним Великопосну екологічну ініціативу 2015 року.

«Сьогодні Ви маєте нагоду поглянути на ще одну грань дорогоцінного «діаманту» – Великого Посту, під кутом прояву любові та відповідальності за створений Богом світ. Адже піст – це час, коли людина ламає старий світогляд і починає бачити по-новому», – наголосив душпастир.

Священик розкрив суть Великопосної ініціативи, розповівши в чому полягає розуміння посту, яку роль відіграє рятівна тріада: піст, молитва, милостиня для духовного життя християнина, а також підказав як на практиці можна втілити діла милосердя по відношенню до довкілля.

Священик також розповів вірним, що 2015 рік є роком світла, а справжнім світлом у житті християнина є Христос: «Світло – те, що виводить людину з темряви, дає змогу бачити. Так для християнина є світлом в житті –  Господь наш Ісус Христос. Ми постимо, щоб пролити світло на темряву власної душі і побачити світло у святі Воскресіння Христового. Сьогодні ми мали нагоду пролити світло на ряд екологічних гріхів і вже тепер, маючи це світло в своїх умах і душах стараймося не робити гріха, який повертає нас до темряви», – резюмував священик.

Вірним було роздано інформаційні буклети та флаєри, зокрема: «Великопосна ініціатива», «Не підпалюй», «Що означає любити Україну».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології