У Стрийській єпархії для молодіжних спільнот презентували Великопосну екологічну ініціативу

21 лютого 2015 року з благословення Преосвященного Владики Тараса (Сеньківа), єпарха Стрийського, Комісія УГКЦ «Справедливість і Мир» спільно з Комісією у справах молоді проводили з’їзд членів молодіжних спільнот, організацій та рухів Стрийської єпархії з метою участі в Молитовній Акції «Вервиця Миру – молитовна солідарність України». У ньому взяло участь близько сорока учасників зі Стрия, Жидачева, Нового Роздолу, с. Гніздичів, смт. Журавно, с. Кавське, с. Пчани, с. Семигинів, с. Покрівці.

Молитовний захід продовжився у приміщенні Народного Дому м. Стрия. Там відбулося спільне знайомство й представлено плани співпраці Молодіжної комісії і Бюро УГКЦ з питань екології Стрийської єпархії з молодіжними спільнотами єпархії. Зокрема, о. Олег Кобель, референт Бюро УГКЦ з питань екології представив молодіжним лідерам Великопосну ініціативу та запропонував взяти активну участь у конкретних заходах для екологічного навернення у часі Великого посту.

 Було роздано буклети Великопосної ініціативи й вирішено в часі другого тижня посту на парафіях провести збір макулатури, щоб направити виручені кошти на потреби воїнів у зоні АТО. Крім того, молодь єпархії долучатиметься до акцій прибирання та насадження дерев.

Чимало молодіжних лідерів та провідників спільнот поділилися власним досвідом різноманітних екологічних ініціатив та акцій, що неодмінно заохотить молодь наслідувати їх у цих починаннях.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології