«Вирішення екологічних проблем розпочинається у родині», - екореферент Харківського екзархату УГКЦ

alt11 січня 2015 року Божого у Полтаві в одній з бібліотек міста знову стартував курс лекцій з подружньої етики, який провадить полтавський священик Максим Кролевський, котрий віднедавна є референтом Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті.

Особливістю цьогорічного курсу таких лекцій стало те, що одна частина запланованих лекцій була присвячена деяким аспектам екологічного вчення Церкви. Священик запропонував ряд екологічних порад для сімейного побуту, які з легкістю та користю для всього створіння можна реалізовувати в українській родині. «За допомогою імплементації простих щоденних екологічних правил, – сказав о. Максим, – в наших родинах можемо досягнути багато корисних речей: з одного боку, коли відповідально користуємось природними ресурсами, спонукані християнською вірою, ми виконуємо Божі заповіді і шануємо Творця всього сущого, а з іншого боку – суттєво заощаджуємо сімейний бюджет».

Духовний отець намагався донести до присутніх правду про те, що в сучасних обставинах, з огляду на актуальну ситуацію у світі і зокрема у нас, в країні економія енергоносіїв – це вияв патріотизму і любові до Батьківщини для кожного свідомого громадянина, а для кожного християнина – це реалізація покликання «бути охоронцями створіння Божого».

«Все у світі можна змінити, – наголосив священик, – однак, зміни у зовнішньому довкіллі розпочинаються з внутрішньої зміни – зміни екологічної свідомості у родині. І чим швидше усвідомимо, тим швидше отримаємо європейський рівень життя».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

alt