Різдво Христа – ворота спасіння для всього створіння

alt2-4 січня 2015 р. Б., у місті Жидачеві, на парафії cвв. Бориса і Гліба, Стрийської єпархії УГКЦ відбулися духовні передріздвяні реколекції, які на запрошення пароха о. Ігоря Марусина провадив о. Михайло Неїжмак, референт Бюро УГКЦ з питань екології Донецького екзархату.

Духовні зустрічі з парафіянами були побудовані в такий спосіб, що кожен день мав свою окрему тематику: Тайна Євхристії – зустріч з Живим Христом; молитва – як ключовий аспект спілкування з Богом; Різдво – зустріч Творця зі своїм створінням.

Реколектант певними духовними імпульсами намагався спонукати присутніх вірних до переосмислення життя та віднайдення свого місця серед створеного Богом світу, до кардинального навернення та розповів про те, як справжній християнин повинен здійснювати своє покликання «бути охоронцем Богом створеного світу – природи».

Першого дня учасники реколекцій спільно розважали над Тайною Євхристії, про буття людини та її місце і покликання у створеному Богом світі.

Другого дня основною провідною думкою науки була молитва та її важливість у житті християнина.

Завершилися реколекції у неділю перед Різдвом наукою, у якій о. Михайло зосередив увагу присутніх на тому, що Різдво Спасителя – це ворота спасіння для всього створіння і унікальний час, щоби по-новому подивитися на свої відносини з Творцем, на ставлення до себе самих та до всієї створеної у Христі дійсності.

«Новий рік та Різдво – це початок нового періоду, нового життя і чудова нагода переосмислити минуле, з відповідальністю прийняти теперішнє і з надією та довірою до Бога прямувати в майбутнє, у мирі з Богом, з собою та усім світом», – підсумував о. Михайло.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

alt