Вірні УГКЦ в Полтаві вчились дивитись на світ по-божому

14 грудня 2014 року на парафії Пресвятої Тройці, що у м. Полтава, о. Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті, в рамках проведення екологічних місій для порятунку створіння провів екологічну зустріч.

Даний захід розпочався Божественною Літургії, після якої місцеві прихожани разом з священиком спільно помолились молебень до Бога Творця.

Після Богослужіння священик звернувся до усіх присутніх з повчальним екологічно-християнським словом, в якому наголосив передусім на тому, що кожен з нас має великий християнський обов’язок сформувати в собі правдиве бачення Божого світу, як створіння Божого, за яке маємо спільну відповідальність.

В особливий спосіб о. Максим звернувся до християнських батьків, обов’язком яких є власним прикладом показувати своїм дітям як слід ставитись до природного довкілля. «Людина є вдячному Творцеві лише тоді, коли вона сприймає природні ресурси не як простий матеріальний засіб для експлуатації та задоволення власних потреб, але як дар Божий, яким слід відповідально користуватись», – підкреслив священик.

Також духовний отець розповів про досвід німецької Церкви та держави в даній сфері. «Особливо у цей складний для нас усіх час, час війни, ми маємо бути по-особливому уважними до природних ресурсів, заощаджувати енергію, бо саме цим ми зможемо дуже допомогти державі, і нашим військовим, і нам самим перейти цей важкий момент життя», – підсумував о. Максим.

На завершення даної зустрічі священик-еколог поспілкувався з молоддю та дітьми, більш детально розповів їм про деякі аспекти правильного заощадження природних ресурсів, енергії та відповідального поводження з ними.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології