Екологічні місії у Харкові

В День Бога Творця Бюро УГКЦ з питань екології розпочало нову сторінку у своєму служінні в Церкві через «Екологічні місії задля порятунку створіння», які референти з питань екології впродовж двох місяців проводитимуть у різних єпархіях та екзархатах УГКЦ в Україні.

В цей день такі місії були проведені у м. Харкові, при храмі Святого Миколая УГКЦ, о Михайлом Неїжмаком, референтом Екобюро Донецького екзархату, який на даний час здійснює двотижневе капеланське служіння у Харківському військовому госпіталі.

Священик спільно з настоятелем, о. Миколою Семеновичем, в часі Божественної літургії молилися за збереження Богом створеного світу та за встановлення миру у ньому. Після Богослужінь отець-місіонер презентував присутнім вірним роботу та досягнення екологічної інституції, яку представляє, і розповів про поняття екологічного гріха.

Захисник створіння також повідомив про проведення конкурсу з нагоди дня Бога Творця, розповівши про мету, завдання та умови його проведення.

«Місії в Церкві – це щось дуже природне для християнських спільнот, – підкреслив о. Михайло, – а екологічні місії – це ніщо інше, як бажання Церкви допомогти вірним навчитись адекватно реагувати на виникаючі в суспільстві виклики, щоб залишатись завжди собою».

Роздумуючи над екологічним Вченням Церкви, священик разом з вірними дійшли до висновку, що всього руйнування і всіх невинних жертв можна було б уникнути, якщо б ми навчились дивитись на оточуючий нас світ очима самого Творця.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології