День Бога Творця в ІФДС

14 вересня, в перший день літургійного року, Українська Греко-Католицька Церква разом із світовою спільнотою відзначала День Бога Творця, як свято прослави й подяки нашому Небесному Отцеві за отримані дари, якими щоденно користуємося.

Івано-Франківська Духовна семінарія також долучилася до святкування цього празника. Семінаристи разом із наставниками взяли участь у подячному молебні до Бога Творця, який очолив о. Михайло Дзуль – референт Бюро УГКЦ з питань екології Івано-Франківської архієпархії УГКЦ. Після молитви, о. Михайло зачитав звернення Бюро до Дня Бога Творця 2014 р., і закликав присутніх бережливо ставитися до природних ресурсів та бути добрими господарями на землі, котру нам ввірив Господь.

Крізь призму подій останнього року в нашій державі, основний акцент був поставлений на тому, що саме нестримне бажання окремих «володарів» привласнити собі Божі дари, які Господь розподілив між різними народами, є приводом до кровопролиття та братовбивчої війни. Однак, часто і ми самі є причиною руйнування світу. Тільки через навернення і покаяння перед Творцем, визнання його першопричиною всього сущого, можна зупинити такі катастрофічні процеси.

На завершення зустрічі всі присутні мали змогу ознайомитися з еконовинками, які дозволяють заощаджувати такі енергоресурси як світло, воду, газ і ця ощадливість є не тільки економічно вигідною, але й виявом любові до Бога і неабиякого патріотизму, бо в такий спосіб ми долучаємося до здобуття енергетичної незалежності нашої держави.

Джерело: Інформаційний центр ІФДС