У Швеції переробляється 99% відходів

Швеція знаходиться на порозі революції. 99% відходів, що утворюються в країні переробляється і тільки 1% виявляється на звалищах.

Більше того, ця скандинавська країна стала імпортувати для переробки сміття з інших країн, таких як Великобританія, Ірландія, Норвегія, Ісландія, Італія. Все сміття у Швеції проходить сортування. Пляшки, залізні банки, картон використовуються повторно (щорічно повторно використовується 1500000 пляшок і банок). Органічні відходи (вони складають половину всього сміття) забезпечують безперебійну роботу 32 шведських заводів, що перетворюють сміття в енергію.

Щорічно два мільйони органічних відходів, що проходять через ферментери шведських заводів, забезпечують країну 670 тисячами тонн мазуту, який використовується для опалення будівель.

Так, один сміттєпереробний завод, що розташовується в передмістях Хельсингборга (чисельність населення близько 130 тисяч чоловік), на 40% покриває потреби в опаленні міста, забезпечуючи 950 тисяч будівель теплом і 260 тисяч будинків електрикою.

Джерело: Priroda.SU