«День довкілля» під час літніх таборів стає гарним звичаєм

Протягом тижня, з 14 по 19 липня 2014 року Божого в с. Велика Тур’я, що на Долинщині тривав дитячий християнський табір «Канікули з Богом» для учнів 4 класу місцевої школи, який проходив на парафії Покрови Пресвятої Богородиці. Проведення даного табору було ініційоване парохом о. Миколою Фреїшиним, який, при підтримці аніматорів, організував прекрасний та корисний відпочинок для дітей, котрі з радістю кожного дня спішили до Божого храму, щоб пізнати щось нове.

В передостанній день табору діти мали нагоду застановитися над екологічними правдами віри, а також познайомитися з вченням Церкви щодо християнського обов’язку збереження довкілля, яке представив референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Михайло Дзуль.

Після спільної молитви діти разом з аніматорами переглянули мультимедійну презентацію, яка висвітлила красу Богом створеного світу та – як противагу – результати руйнівної діяльності людини щодо природи. Далі діти у формі розвиваючих ігор та власних коментарів до екорозмальовок закріпили отримані знання і разом поміркували, що ж можна робити для заощадження природних ресурсів та збереження довкілля. З великим захопленням діти розглядали енергозберігаючі новинки, які представив екореферент та проводили експериментальне дослідження електромагнітного забруднення в приміщенні.

В часі Божественної Літургії священики разом з дітьми просили Небесного Отця про ласку покаяння та навернення і можливість побачити в оточуючій природі Самого Бога – Творця і Доброго Батька.

На згадку про «День довкілля» в таборі о. Михайло, в кінці зустрічі, подарував всім дітям календарики із зображенням св. Папи Івана Павла ІІ, який під час всього свого понтифікату намагався розкрити правди віри про християнську відповідальність за Боже створіння – природу.

Екологічний день в таборі під гаслом "Прославмо Творця разом з Його створінням", який запропонувало і розробило Бюро УГКЦ з питань екології стає гарною традицією в різних єпархіях УГКЦ. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології