Бюро УГКЦ з питань екології закликає усіх долучитись до Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою»

12 квітня 2014 року Божого по всій Україні пройде Всеукраїнська екологічна акція під назвою «Зробимо Україну чистою», яка вже четвертий рік поспіль проводитиметься в Україні.

Бюро УГКЦ з питань екології закликає вірних та всіх людей доброї волі долучитись до цієї акції, яка є чудовою нагодою цілісніше підготуватись до світлого празника Воскресіння Христового. В Екобюро переконані, що християни є тими, хто одні з перших повинні підтримати цю акцію не лише самі, але, по можливості, заохотити також й інших.

Воскресіння Христове – це свято радості цілого Божого створіння – природи, тому важко повірити, що ми готові до цього свята, навіть якщо і відбули передвеликодню сповідь, коли все навкруги свідчитиме про протилежне: засміченні річки й водойми, парки й сквери, двори, під’їзди та інші місця відпочинку. Стан природного нашого довкілля свідчить про стан душ тих, хто в ньому живе, тому, прибираючи його та з трепетом дбаючи про природу, також і наші душі стають чистішими.

Екологічна інституція УГКЦ звертається до усіх учасників з прохання провести акцію «Зробимо Україну чистою» без шкоди для довкілля, а саме: прибираючи, відмовитись від підпалів залишків рослинності та спалення пластику і по змозі робити роздільне сортування сміття. «Вважаймо, щоб з нашого доброго наміру ми не наробили більше шкоди для створіння Божого – природи», – застерігають в Екобюро.

Довідка:

«Зробимо Україну чистою! 2014» (ЗУЧ-2014) – Всеукраїнська акція з прибирання парків, скверів, пляжів та інших місць відпочинку. ЗУЧ-2014 – громадська ініціатива. Мета цієї акції – покращити якість життя простими діями. Організатори цієї акції не схвалюють вчинки тих, хто смітить у парках та на вулицях тощо. Учасники і організатори готові власноруч зробити нашу країну чистішою, і це вже довели.

ЗУЧ-2014 не підтримує жодної політичної партії і діє в рамках міжнародного соціального проекту «Let's Do It!», який спрямований на те, щоб очистити від сміття нашу спільну домівку – Планету. До цієї чудової ініціативи вже долучилися більше 90 країн світу.

Долучитись до акції можна зареєструвавшись на офіційному сайті «Зробимо Україну чистою» http://letsdoit.org.ua/.