У Василькові відбулись екологічні реколекції

У суботу, 29 березня 2014 року, в парафії Святого Великомученика Юрія УГКЦ м. Василькова, Київської області, відбулися реколекції екологічного спрямування. Реколектант о. Роман Романович, який є референтом Бюро УГКЦ з питань екології у Київській архієпархії, загострив увагу присутніх на важливості відповідального ставлення до Божого створіння – природи, як невід’ємної складової життя людини у Христі.

Душпастир розкрив також сутність екологічного виміру гріха, що призводить до згубних наслідків для природного довкілля, для здоров’я та життя людей, а також загрожує вічному життю екологічного грішника.

Особливий акцент був поставлений на пояснення практичних питань християнського ставлення до природного довкілля. Зокрема присутні спільно застановились над такими темами екологічної дияконії як: «Дбай про довкілля за кермом», «Бережемо воду», «Екологія освітлення», «Зелене прання», «Заощаджуймо з холодильником», «Менше сміття – краще життя», «Хімія в домі», «Енергозбереження на кухні» тощо. Багато нового було відкрито для слухачів. Усі з великим зацікавленням ознайомились з інформацією про конкретні можливості позитивного впливу на природне довкілля і вирішили, що кожен, у міру своїх сил, спричиниться до того, щоб змінити оточуючий світ на краще.

Також не був залишеним без уваги той факт, що у цей день проводиться Всесвітня екологічна акція "Година Землі". Всі присутні схвально відгукнулися взяти участь у цій акції, надавши їй особливого християнського духовного та молитовного забарвлення.

Референт Бюро УГКЦ з питань екології Київської архієпархії