Єпархіальні екореференти УГКЦ готуються до проведення Великопосної еко-ініціативи

З 25 по 27 лютого 2014 р. у місті Яремче відбулась чергова зустріч-семінар єпархіальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології за участі преосвященного владики Михаїла Колтуна, голови Комітету з питань екології Синоду єпископів УГКЦ.

Особлива увага семінару була присвячена питанню підготовки до проведення ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку вже традиційно проводить Бюро УГКЦ з питань екології в часі Великого посту з метою допомогти глибше і повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

На порядку денному стояло також підбиття підсумків діяльності від останньої зустрічі, розгляд календарного плану на 2014 р., а також низка практичних екотем.

П. Ігор Яківчук, заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, представив тему: «Екологічні проблеми України і можливі механізми їх вирішення за співпраці державних та церковних екологічних інституцій», яка викликала жваву дискусію та чисельні запитання. П. Мартін Бушермьоле, радник з питань екології організації солідарності німецьких католиків Реновабіс, представив учасникам семінару тему: «Практичні екологічні проекти Церкви: реальний стан і можливості».

Вранці, 26 листопада, єпархіальні референти Бюро УГКЦ з питань екології спільно з військовими капеланами взяли участь у архієрейській службі в храмі св. Івана Хрестителя, яку очолив владика Михаїл Колтун.

В рамках програми семінару було також заслухано виступ на тему економічних та екологічних переваг геотермальних технологій опалення, а також оглянуто практичні можливості їх застосування на прикладі Оздоровчого центру «Дитяче селище Яблуниця», Релігійної Місії «Карітас Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології