Анімаційна ферма «Ковчег» поповнилася бджолами

Унікальна анімаційна ферма «Ковчег» робить наступний крок у розвитку. До коней та овець додалися бджоли. Відтепер 20 вуликів, встановлених на фермі, повні життя.

Започаткування пасіки – це давня мрія керівників проекту анімаційної ферми. На шляху до реалізації виникало багато перепон, бо бджола доволі ніжна і вибаглива до умов комаха. Спершу спорудили 20 вуликів. Щоб розрізняти їх, зобразили прапори різних держав: Німеччини, України, Чехії, Словаччини. До слова, саме словацький «Карітас» став ідейним натхненником при створенні пасіки.

Наступним кроком була купівля бджолопакетів. Частину придбали у смт Печеніжині, а частину – у с. Кулачківцях. Один бджолопакет коштував 330 грн. Загалом довелося витратити чимало коштів, але очікують, що інвестиція окупиться. – Мед – цілющий дар природи, і ми хочемо, щоб наші підопічні мали можливість його споживати, – розповідає Роман Рєзнік, менеджер проектів БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії». – Медова справа вимагає багато уваги та зусиль. Це новий виклик для нас. Ми поставили за мету розвивати бджолярство на Коломийщині та культивувати специфічну для нашої місцевості карпатську бджолу. 

На майбутнє в «Карітасі» сподіваються започаткувати лікування бджолами. На Коломийщині вже практикується так зване «лежання на вуликах». Заплановано спорудити просторий дерев’яний будиночок із двома ліжками всередині. Пацієнт через сітчасті прорізи, зроблені в ліжку, відчуватиме аромати із самого серця вулика. Конструкція диво-вулика продумана так, що жодна бджола не зможе вжалити пацієнта.

Лікування ґрунтується на мікровібрації, аромотерапії, бджолиному біополі та температурному режимі. Після проходження курсу люди позбуваються системних хронічних захворювань, покращуються імунітет та загальний стан здоров’я. 

Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»