«Будувати мости у Божому створінні – особлива місія єзуїтів», – Папа Франциск

altМинулого тижня (14 червня 2013 року), в апостольському палаці Ватикану відбулась історична зустріч Святішого Отця, Папи Франциска з працівниками всесвітньо відомого єзуїтського журналу «Католицька цивілізація» (Civilt? Cattolica).

Вселенський Архієрей, звертаючись до своїх співбратів у монашестві, в особливий спосіб, наголосив на зв’язку, який завжди існував між попередніми понтифіками та цим чудовим виданням.

Святіший Отець з задоволенням пригадав присутнім, що за всю історію існування журналу, покликанням «Католицької цивілізації», як рівно ж і цілого ордену єзуїтів було «будувати мости», а не мури; іншими словами Вселенський Архієрей заохотив «сприяти постійному діалогу між всіма людьми, включно з тими, хто не розділяє християнської віри і її переслідує».

З особливим проханням Папа Франциск звернувся до працівників журналу, благаючи їх «будувати мости для того, щоб могти ефективно співпрацювати заради спільного блага і для цього слід завжди мати погляд звернений на Христа».

Зусилля єзуїтів завжди були спрямовані на пошук правди, добра і краси Божої у всіх областях людського знання, з метою захисту людини, її гідності та життя. Сприяння у побудові мирного співіснування, з особливою чутливістю та турботою про ціле створіння Боже, являється одним з пріоритетних завдань «Католицької цивілізації».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на Zenit