У Нідерландах почали продаж електромобілів із сонячними батареями та запасом ходу 725 км

Нідерландська компанія Lightyear відкрила передзамовлення на електромобіль One, здатний на одному заряді акумуляторів долати до 725 кілометрів. Автомобіль також має сонячні панелі, завдяки яким може поповнювати заряд акумуляторів під час руху.

Розробники запевняють, що сонячні панелі, розміщені на всій верхній поверхні автомобіля, досить ефективні, щоб в ідеальних умовах за годину зарядити акумулятори на 12 кілометрів ходу. Втім, залежно від реальних погодних умов цей показник може бути значно меншим, наприклад за зимовий світловий день заряду вистачатиме всього на кілька кілометрів.

Для зменшення витрати заряду акумуляторів корпус автомобіля зробили аеродинамічним. При цьому багато елементів корпусу виконані з легких матеріалів, зокрема вуглепластику. Машина підтримує швидкий 60-кіловатний зарядний пристрій і здатна розганятися до 100 кілометрів на годину за 10 секунд.

Інші подробиці про нову машину не розкриваються. Вартість автомобіля за попереднім замовленням становить 149 тисяч євро. Водночас щоб отримати одну з перших 100 машин, передоплата має бути не менше 119 тисяч євро. Постачання перших машин покупцям запланована на початок 2021 року.

Джерело: Громадське