4 новини від Тесла Моторс, які змінять весь світ

Багато провідних експертів та інвесторів вважають Елона Маска, засновника компанії Тесла, генієм та інноватором. Він сміливо ламає шаблони і впроваджує нововведення в тих сферах автомобілебудування та енергетики, де останні 50 років було накладено строге табу.

Як відомо власники електромобілів Тесла і виробників сонячних батарей SolarCity – родичі, і багато розробок вони робили спільно, що дало їм неймовірний поштовх у розвитку. І хоча в більшості штатів США та інших країн нафтовидобувні компанії роблять все можливе, щоб зупинити продаж електромобілів, Тесла йде вперед, кожен раз використовуючи все нові прийоми, більшість з яких широко практикуються в цифровому світі, але практично не використовуються в «традиційних» моделях бізнесу.

Відкритий вихідний код

Як відомо, однією з кращих операційних систем у світі вважається система з відкритим вихідним кодом Linux. Прикладом також може служити і Вікіпедія, яка ніколи не змогла б стати таким успішним проектом, якби не відкрила свої двері для всіх.

Тесла тепер відкрила доступи до всіх своїх розробок, залучаючи громадськість до вдосконалення всіх технологій:

«Наша компанія завжди відчувала необхідність реєструвати патенти, тому що ми боялися, що великі автомобільні концерни скопіюють нашу технологію і потім переможуть нас на ринку за рахунок своїх можливостей масового виробництва і сильного маркетингу.

Ми дуже сильно помилялися. На жаль, насправді, у великих автовиробників майже або зовсім немає програм з розробки електричних автомобілів (як і будь-яких інших автомобілів, що не спалюють вуглеводні). У середньому, такі розробки складають значно менше 1% від загального обсягу їх продажів.

У кращому випадку великі автомобільні компанії виробляють в обмежених обсягах вузькі лінії електричних автомобілів. Деякі взагалі не виробляють машин без шкідливих викидів».

Безкоштовні заправки

У той час, коли всі нафтовидобувні компанії роблять мережі автозаправок, щоб заробляти гроші, Тесла залучила громадськість, активно вибудовуючи мережі заправок по всьому світу, щоб заправляти електромобілі безкоштовно.

Незважаючи на те, що час зарядки електромобіля поки набагато довше звичайного автомобіля і на одному заряді можна проїхати не більше 100-150 км, їх все одно купують все більше і їздять на них все частіше.

Збереження енергії

Тесла і SolarCity працює над можливостями акумуляторів і збереженням сонячної енергії протягом 10 років. Це дозволить заправками накопичувати чисту електроенергію і бути абсолютно незалежними від місця розташування. Цей дасть неймовірну конкурентну перевагу в порівнянні із звичайними нафтовими заправками. Їх можна буде ставити де завгодно і вони не будуть забруднювати навколишнє середовище.

Скорочення витрат

Минулого тижня Тесла оголосила про плани побудувати нового великомасштабного заводу з виробництва літій-іонних акумуляторів «Gigafactory».

Завод будуватимуть 3 роки і він буде використовувати тільки енергію вітру і сонця. Але це дозволити знизити вартість акумулятора Тесли більш ніж на 30%, що дозволить знизити загальні витрати її майбутньої Моделі E Седан.

Такий завод може не просто знизити вартість акумулятора, а й задати вектор руху в сонячній енергетиці в цілому. Адже дешева чиста енергія може змінити вартість транспортних витрат, які в світі становлять в середньому 20-30% кінцевої вартості товару і зменшити транспортний слід, який залишає паливний транспорт в навколишньому середовищі.

Джерело: Зеленые решения для всей семьи. Green Life