Кросівки з переробленого пластику та кави

Німецька компанія виготовляє елітне взуття з пластикових пляшок та кави.

Глибока переробка відходів і використання вторинної сировини – це чудова риса сучасних компаній, які піклуються про довкілля та збереження природних ресурсів. Однією із таких компаній є німецька компанія Nat-2, яка своїм прикладом доводить, що сировиною для виробництва високоякісного взуття може бути що завгодно, починаючи від пластикових відходів закінчуючи кавовими зернами.

Компанія Nat-2 спеціалізується на виробництві екологічного взуття. Впродовж своєї одинадцятирічної діяльності фірма створила декілька варіантів взуття виготовленого з вторсировини, зокрема, пластику, а також грибів-трутовиків, трави, сіна, натурального каменю. 

І ось, дизайнери втішили ще однією новинкою – кросівками, які були створені з використання кави та кавової гущі. До складу кавової сировини входять зерна кави та власне рослина кава. представники компанії запевняють, що під час носіння кросівки будуть приємно пахнути кавою. Окрім кави для виробництва незвичних виробів використовують пластикові пляшки, з них отримують матеріал, що за своїми характеристиками схожий на замшу.

Коштує таке еко-взуття не дешево – 390 євро за пару, проте в цього бренду є свої шанувальники, які готові платити заради гуманного ставлення до природи.

Джерело: Комітет екологічного порятунку України