5 найбільш небезпечних речовин у шампунях

Представники американського коледжу токсикології стверджують, що в засобах особистої гігієни містяться несприятливі для людського організму і здоров'я компоненти. Експерти виділили 5 найбільш шкідливих речовин.

Небезпечні речовини шампуню:

SLS – Лаурилсульфат натрію

Дуже популярно серед виробників кремів для гоління, шампунів, зубних паст та інших засобів. Досить швидко і легко проникає в шкіру і протягом декількох днів циркулює по організму. Пошкоджує стан волосся і шкіри, іноді розвиваються важкі запалення.

SLES – лауретсульфат натрію

Ця речовина іноді забруднена 1,4-діоксином - канцерогеном. Він може накопичуватися в організмі, а печінка не може ефективно метаболізувати його. Часто його не вказують на етикетці.

Ароматизатори

Можуть бути токсичні, викликають алергію, астму, контактний дерматит, головні болі, інколи ушкоджують центральну нервову систему, знижують мозкові функції і провокують рак.

Парабени

Хімічні консерванти, останні дослідження показали, що існує зв'язок між цими речовинами і раком молочної залози. Також їх пов'язують з токсичністю в органах і репродуктивними ушкодженнями, причому шкоду організму наносять навіть низькі дози.

ПЕГ – поліетиленгліколь

Застосовується для створення кремообразної структури. Його важко очистити від 1,4-діоксину і етиленоксиду. Може викликати пороки у розвитку людини.

Медики рекомендують використовувати засоби особистої гігієни, що не містять зазначених речовин.

Джерело: Здоров`я в Україні та світі