За скільки можна купити або продати Землю?

Земля. Це все, що є в людини, не залежно від статі, віку, кольору шкіри чи кількості грошей в гаманці чи на банківських рахунках. Людство за час свого розвитку почало втрачати зв'язок із природою і часто забуває, що Земля в нас одна. Ми сприймаємо її як сировинний придаток і можливість використати її ресурси. Але наскільки насправді дорогою є наша Земля?

На Землі трохи жарко і багатолюдно, але все одно наша планета – найкрасивіша і затишна планета в окрузі. Напевно, людям ніколи не доведеться роздумувати про купівлю або продаж Землі, але підрахунок її вартості, можливо, покаже, наскільки наш дім цінний, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології з посиланням на ПМ.

Так скільки ж коштує наша планета?

Ламай, ламай. Ми ж мільйонери – нову планету купимо.

 Асистент професора астрономії та астрофізики Каліфорнійського університету в Санта-Круз, США, Грег Лафлін (Greg Laughlin) розробив особливу формулу для визначення вартості планет. Формула враховує такі параметри, як маса планети, її температура, вік та інші фактори, які безпосередньо впливають на її здатність підтримувати життя.

За підрахунками дослідника, Земля коштує близько 5 квадрильйонів доларів (або $ 5 000 000 000 000 000). Вона – найдорожча планета з усіх, чию вартість розрахував Лафлін.

Наприклад, наш найближчий сусід – Марс – $ 16 000. Однак з Венерою все ще гірше: вчений оцінив її в один цент.

В цілому було оцінено понад 1200 планет. Більшість з них не отримали високу ціну через суворий клімат. Вчений також прийшов до висновку, що планети вартістю менше $ 80 000 000 не підходять для розгляду в якості нового дому для людей.

На жаль, купити нову Землю за принципом «Ламай, ламай! Ми ж мільйонери...» людству навряд чи вдасться. Навіть якщо гіпотетично під рукою з'явиться такий товар, сума в 5 квадрильйонів доларів – це ВВП всього світу за сторіччя.

Вчений пояснив: «Ця формула змушує нас усвідомити, наскільки дорогоцінна Земля, і я сподіваюся, що вона допоможе нам, як суспільству, зберегти те, що у нас є».